Ajutor, sprijin

Pentru ca asociatia noastra sa isi poata atinge scopurile si pentru ca sa-si desfasoare activitatile curente are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Va reamintim ca sponsorizarile se pot face fara absolut nicio cheltuiala suplimentara din partea dumneavoastra, atat ca persoana fizica cat si ca persoana juridica (societate comerciala).

Orice suma pe care o redirectionati catre noi sau catre orice alt ONG se deduce din impozitele pe care deja le-ati platit (ca si persoana fizica) sau pe care urmeaza sa le platiti in anul curent (ca si persoana juridica). Orice sponzorizare in bani, care nu va afecteaza in niciun fel bugetul, ii face fericiti pe copiii dornici sa faca sport. Clubul nostru antreneaza si incurajaza pe toti copiii, fara absolut nicio discriminare, sa faca sport, sa fie activi (singurele restrictii sunt cele de ordin medical, daca starea de sanatate a copilului nu ii permite acestuia sa practice nicio activitate fizica). Ne propunem, printre altele, sa ii indrumam catre sport si pe copii cu deficiente de vedere, cu autism sau cu sindromul ADHD, dar nu numai pe acestia. Ne propunem sa ii indrumam catre sport si pe copii institutionalizati sau care provin din medii familiale defavorizate sau din familii monoparentale. Asa cum spuneam mai sus, orice copil apt fizic si fara restrictii la efort fizic, se va bucura direct sau indirect de orice sponsorizare pe care dumneavoastra o veti face catre clubul nostru sportiv. Ganditi-va ca orice sponsorizare pe care o faceti, fara niciun cost suplimentar din partea dumneavoastra, reprezinta de fapt o redirectionare a sumelor pe care oricum le-ati fi facut catre statul roman. Ganditi-va ca orice gest de bunatate pe care il veti face pentru copii ii va face pe acestia fericiti si zambetul lor va aduce o raza de lumina in inimile noastre si ale dvs. Incercati acum, doar pentru o clipa, sa va amintiti cand v-a zambit statul roman ultima data? 

Apelam la bunatatea dumneavoastra si va reamintim ca ne puteti ajuta prin:

  • activitati de voluntariat, alaturandu-va eforturilor noastre
  • donatii (financiare sau in produse, aparate, echipamente)
  • sponsorizari -> model contract aici
  • redirectionarea a 2% din impozitul pe venit platit in anul precedent

Campania 2% – redirectionarea a 2% din impozitul pe venit al persoanelor fizice
Avand in vedere legea nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora, activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor (chirii),  operatiuni de vanzare-cumparare de valutala termen pe baza de contract, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorie mobiliare in cazul societatilor inchise, activitati agricole, poate solicita ca 2% din suma deja impozitata pe venit sa fie redirectionata catre o organizatie nonguvernamentala nonprofit (ONG). Trebuie subliniat faptul ca acesti bani provin din impozitul pe care dumneavoastra deja i-ati platit catre stat, deci redirectionarea lor in contul unei organizatii nonguvernamentale nu va afecteaza veniturile in niciun fel! Fiecare cetatean are dreptul de a alege liber organizatia nonguvernamentala careia ii va dona aceasta suma. Procedura prin care puteti redirectiona acesti bani catre Asociatia Club Sportiv Pro Aktiv este foarte simpla:
1. Completarea formularelor:
Daca ati obtinut venituri din salarii si asimilate acestora, completati  formularul 230 si atasati fisa fiscala (copie) pe anul precedent (aceasta fisa o obtineti de la angajatorii dumneavoastra din anul precedent). In situatia in care nu cunoasteti suma care trebuie virata, nu trebuie sa completati rubrica “Suma”,  iar in acest caz organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii.
Daca ati obtinut venituri pe anul precedent din alte surse (de exemplu activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor (chirii),  operatiuni de vanzare-cumparare de valutala termen pe baza de contract, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorie mobiliare in cazul societatilor inchise, activitati agricole), atunci trebuie sa completati formularul 200, fiind necesar sa bifati punctul 2 din sectiunea III.

Aveti dreptul de a completa, daca doriti, ambele formulare (declaratiile 200 si 230) si redirectiona sumele aferente celor doua formulare impreuna!

2. Depunerea formularului (formularelor)
Aceste formulare pot fi:
– depuse direct la Administratia Financiara in raza careia locuiti cu domiciliul (fiscal) stabil pana la date de 25 Mai a fiecarui an.
– trimise prin posta ( in acest caz recomandam sa faceti expedierea cu confirmare de primire pentru a va asigura ca respectivele formulare au fost primite si inregistrate)

O societate comerciala (persoana juridica) poate de asemenea sponsoriza un ONG fara absolut nicio cheltuiala suplimentara, semnand cu acesta un contract de sponsorizare si virand cota parte aferenta din impozitul pe venit deductibila ca si sponsorizare. Sumele platite catre un ONG ca sponsorizare, daca sunt facute in cotele mentionate de catre Codul Fiscal (maxim 20% din impozitul pe profit aferent anului fiscal curent, dar nu mai mult de 0,3%= 3‰ din cifra de afaceri), se scad din platile pe care ar trebui sa le faca societatea comerciala cu titlu de impozit pe profit. Orice ajutor din partea dumneavoastra este bine venit, oricat de mic ar fi el! Va multumim anticipat pentru efortul dumneavoastra de a ne ajuta si pentru bunatatea de care dati dovada.

Mai multe detalii si exemple de completare a formularelor 200 si 230 puteti gasi pe pagina ANAF, la http://www.anaf.ro/