Ajutor, sprijin

Pentru ca asociatia noastra sa isi poata atinge scopurile si pentru ca sa-si desfasoare activitatile curente are nevoie de sprijinul dumneavoastra. Puteti sa ne sponsorizati, sa ne faceti donatii sau, cel mai simplu, sa redirectionati o cota din impozitele pe care deja le-ati platit sau pe care urmeaza sa le platiti. Va reamintim ca redirectionarea unei cote din impozit se poate face fara absolut nicio cheltuiala suplimentara din partea dumneavoastra, atat ca persoana fizica cat si ca persoana juridica (societate comerciala).

Orice suma pe care o redirectionati catre noi sau catre orice alt ONG se deduce din impozitele pe care deja le-ati platit (ca persoana fizica) sau pe care urmeaza sa le platiti in anul curent (ca persoana juridica). Orice redirectionare de procente din impozite (care nu va afecteaza in niciun fel bugetul) , sponzorizare sau donatie , ii face fericiti pe copiii dornici sa faca sport. Clubul nostru antreneaza si incurajaza pe toti copiii, fara absolut nicio discriminare, sa faca sport si sa fie activi (singurele restrictii sunt cele de ordin medical, daca starea de sanatate a copilului nu ii permite acestuia sa practice respectiva activitate fizica). Ganditi-va ca orice sponsorizare sau redirectionare de cota din impozit pe care o faceti, fara niciun cost suplimentar din partea dumneavoastra, reprezinta de fapt o redirectionare a sumelor pe care oricum le-ati fi platit, insa catre bugetul statului roman. Ganditi-va ca orice gest de bunatate pe care il veti face pentru copii ii va face pe acestia fericiti si zambetul lor va aduce o raza de lumina in inimile noastre si ale dvs. Incercati acum, doar pentru o clipa, sa va amintiti cand v-a zambit statul roman ultima data? 

Apelam la bunatatea dumneavoastra si va reamintim ca ne puteti ajuta prin:

  • activitati de voluntariat, alaturandu-va eforturilor noastre
  • donatii (financiare sau in produse, aparate, echipamente)
  • sponsorizari -> model contract aici
  • redirectionarea unei cote procentuale de pana la 3.% din impozitul pe venit si/sau salariu platit in anul precedent

Campania de redirectionare a unei sume reprezentand pana la 3.5% din impozitul pe venit si/sau salariu.
Avand in vedere legea prevederile Codului Fiscal, orice persoana fizica care obtine venituri din salarii si asimilate acestora, activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor (chirii),  operatiuni de vanzare-cumparare de valuta  la termen pe baza de contract, criptomonede, tranzactii financiare / tranzactii bursiere si cu titluri de investitii, dobanzi bancare, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorie mobiliare in cazul societatilor inchise, activitati agricole, poate solicita ca pana la 3.5% din suma deja impozitata pe venit sa fie redirectionata catre o organizatie nonguvernamentala nonprofit (ONG). Trebuie subliniat faptul ca acesti bani provin din impozitul pe care dumneavoastra deja l-ati platit catre stat, deci redirectionarea lor in contul unei organizatii nonguvernamentale nu va afecteaza veniturile in niciun fel! Fiecare cetatean are dreptul de a alege liber organizatia nonguvernamentala careia ii va dona aceasta suma. Procedura prin care puteti redirectiona acesti bani catre Asociatia Club Sportiv Pro Aktiv este foarte simpla:

Completarea formularelor:

Daca in anul trecut ati obtinut venituri impozitate , completati  formularul 230 . In situatia in care nu cunoasteti suma care trebuie virata, nu trebuie sa completati rubrica “Suma”, insa va trebui sa completati campul „Procent din impozit(%)” cu valoarea „3.5”, reprezentand 3.5% din impozitul deja achitat pentru anul trecut, iar in acest caz organul fiscal va calcula si va vira suma admisa, conform legii. Formularul D230 trebuie sa il depuneti dvs. prin spatiul privat virtual (SPV) pana cel tarziu in data de 25 mai a anului curent sau ni-l puteti trimite completat si semnat (in dreapta, jos) dupa ce il scanati, dar nu mai tarziu de data de 20 mai a anului curent. Formularul este deja completat cu datele asociatiei.

Daca ati obtinut venituri pe anul precedent din alte surse (de exemplu activitati comerciale, profesii libere, drepturi de proprietate intelectuala, cedarea folosintei bunurilor (chirii),  operatiuni de vanzare-cumparare de valuta la termen pe baza de contract, tranzactii financiare / tranzactii bursiere si cu titluri de investitii, dobanzi bancare, criptomonede, transferul titlurilor de valoare, altele decat partile sociale si valorie mobiliare in cazul societatilor inchise, activitati agricole), atunci trebuie sa completati Declaratia 212 (D212) – „declaratia de venit global”, fiind necesar sa bifati casuta referitoare la „Destinatia sumei reprezentand pana la 3.5% din impozitul datorat pe venitul net / castigul net anual impozabil„. Formularul D212 trebuie sa il depuneti dvs. prin spatiul privat virtual (SPV), la adresa https://www.anaf.ro .  pana cel tarziu in data de 25 mai a anului curent. La rubrica unde se mentioneaza beneficiarul redirectionarii (destinatarul viramentului), va trebui sa completati datele noastre, bifand rubrica „Entitate nonprofit/ Unitate de cult” . Datele noastre le gasiti aici: http://www.pro-aktiv.ro/contact/

Aveti dreptul de a completa, daca doriti, ambele formulare (declaratiile D212 si D230) si redirectiona sumele aferente celor doua formulare impreuna!

O societate comerciala (persoana juridica) poate de asemenea sponsoriza un ONG fara absolut nicio cheltuiala suplimentara, semnand cu acesta un contract de sponsorizare si virand cota parte aferenta din impozitul pe profit deductibila ca si sponsorizare. Sumele platite catre un ONG ca sponsorizare, daca sunt facute in cotele mentionate de catre Codul Fiscal , se scad din platile pe care ar trebui sa le faca societatea comerciala cu titlu de impozit pe profit. Orice ajutor din partea dumneavoastra este bine venit, oricat de mic ar fi el! Va multumim anticipat pentru efortul dumneavoastra de a ne ajuta si pentru bunatatea de care dati dovada.

Mai multe detalii si exemple de completare a formularelor 212 si 230 puteti gasi pe pagina ANAF, la http://www.anaf.ro/